• ANBI-UAF
  • CBF-UAF

Spreek je uit tegen anti-lhbtiq-wetgeving

Wereldwijd voeren steeds meer landen anti-lhbtiq-wetten in. Criminalisering en bestraffing van lhbtiq-ers heeft ernstige gevolgen voor de aidsbestrijding. Deze wetten maken het in veel landen steeds moeilijker om levensreddende hiv-zorg te krijgen. Spreek je uit en teken de petitie.

Lees meer

We zien in landen met anti-lhbtiq-wetgeving dat het aantal homomannen met hiv 5 keer hoger is dan in landen zonder zulke wetten. In Oeganda bijvoorbeeld durven mensen zich niet te laten testen uit angst voor de doodstraf of om je gezin in gevaar te brengen.

Naast Ghana is ook in Kenia, Burundi en Tanzania is anti-lhbtiq-wetgeving in de maak. Hongarije voerde een wet in die het mogelijk maakt anoniem aangifte te doen tegen homostellen met kinderen. Ben je in Florida geboren als meisje, maar voel je je een jongen en accepteert één van de ouders je zoals je bent? Dan mag de andere ouder je ontvoeren.

Hulpverlening steeds moeilijker

Veel lhbtiq-hulporganisaties lopen de kans hun deuren te moeten sluiten uit angst voor aanvallen. Ook partners van Aidsfonds krijgen steeds vaker te maken met geweld uit conservatieve hoek en politie-invallen. In sommige landen wordt hun werk zelfs verboden.

Blijf lhbtiq-ers steunen

Op Prinsjesdag is ruim 3 miljard bezuinigingen op ontwikkelingshulp aangekondigd. PVV en VVD hebben al aangekondigd nauwelijks meer geld te willen steken in ontwikkelingssamenwerking. Nederland is een belangrijke bondgenoot van lhbtiq-ers wereldwijd. Zonder steun kunnen de organisaties en activisten die hun rechten verdedigen niet overleven.

Roep de Nederlandse politiek daarom op om niet te bezuinigen op haar steun en zich uit te blijven spreken tegen anti-lhbtiq-wetgeving en vóór het recht op zorg voor iedereen. 

Sluiten

Aidsfonds gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. We gebruiken je gegevens om je per e-mail en social media op de hoogte te houden van deze campagne. Als je jouw telefoonnummer hebt ingevuld geef je toestemming om 1x gebeld te worden over hoe je nog meer kan bijdragen aan deze campagne. Als je dit niet wilt, kun je dat laten weten door te e-mailen naar info@aidsfonds.nl. Lees ons Privacy statement.privacy

Aidsfonds       Condensatorweg 54       1014 AX Amsterdam       |       T: +31 20 62 62 669       |       RSIN: 008649273

Donaties zijn vrijgesteld van belasting
Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie