• ANBI-UAF
  • CBF-UAF

Spreek je uit tegen anti-lhbtiq-wetgeving 

De president van Oeganda staat op het punt een nieuwe anti-lhbtiq-wet te ondertekenenDie maakt voorlichting aan lhbtiq’ers illegaal en maakt het vrijwel onmogelijk om levensreddende hiv-zorg te krijgen. Spreek je uit en teken de petitie.

Lees meer

Zeg je ‘ja’ tegen deze extreem discriminerende wet, dan zeg je ‘ja’ tegen veel meer aidsdoden.  

De nieuwe Oegandese wet zorgt er niet alleen voor dat lhbtiqers straks een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf boven het hoofd hangt, de wet zorgt ook voor een explosie aan hiv-infecties. We zien in landen met anti-lhbtiq-wetgeving dat het aantal homomannen met hiv 5 keer hoger is dan in landen zonder zulke wetten. Mensen durven zich niet te laten testen uit angst voor de doodstraf of om hun familie in gevaar te brengen.  

Hulpverlening steeds moeilijker

Veel lhbtiq+-hulporganisaties sloten de afgelopen maanden hun deuren uit angst voor aanvallen. Ook partners van Aidsfonds geven aan dat steeds moeilijker wordt om hun werk te doen omdat de dreiging uit conservatieve hoek steeds groter wordt.

Oprukkend conservatisme 

Ook buiten Oeganda hebben deze ontwikkelingen impact. We zien dat ook in Kenia,  Tanzania en Burundi vergelijkbare wetgeving in de maak is, en dat de lhbtiq-gemeenschap en onze partners daar nu vaker te maken hebben met geweld en politie-invallen. 

Politieke druk blijft hard nodig. Moedig de Nederlandse overheid daarom aan om zich uit te blijven spreken tegen deze wetten en vóór het recht op zorg van iedereen. 

We zullen de handtekeningen aanbieden aan minister Schreinemacher van Ontwikkelingssamenwerking. 

 

Sluiten

Aidsfonds gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. We gebruiken je gegevens om je per e-mail en social media op de hoogte te houden van deze campagne. Als je jouw telefoonnummer hebt ingevuld geef je toestemming om 1x gebeld te worden over hoe je nog meer kan bijdragen aan deze campagne. Als je dit niet wilt, kun je dat laten weten door te e-mailen naar info@aidsfonds.nl. Lees ons Privacy statement.privacy

Aidsfonds       Condensatorweg 54       1014 AX Amsterdam       |       T: +31 20 62 62 669       |       RSIN: 008649273

Donaties zijn vrijgesteld van belasting
Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie