• ANBI-UAF
  • CBF-UAF

Handen af van de aidsbestrijding

Autoritaire regimes, conservatieve regels en wanbeleid staan in veel landen de aidsbestrijding in de weg. Collega's in de frontlinie van de strijd tegen aids worden ernstig gehinderd in hun werk. Miljoenen mensen worden uitgesloten van hiv-zorg. En zo komen de levens van mensen met hiv in gevaar. Hier vragen wij aandacht voor. Help ook mee. Steek de aidsbestrijders een hart onder de riem met deze steunbetuiging.

Lees meer

Onze collega's ter plaatse moeten overal hun werk kunnen doen, want iedereen heeft recht op goede bescherming tegen hiv en aids. Je hoort hier veel te weinig over, daarom moeten we van ons laten horen!  

Overheden bedreigen de aidsbestrijding:  

  • In Wit-Rusland is op last van het huidige regime een aidsorganisatie gesloten nadat het kantoor van onze lokale collega's werd binnengevallen en hun apparatuur in beslag werd genomen.  
  • De Oegandese politie arresteerde de afgelopen tijd tientallen mensen in lhbti-opvanghuizen. Zowel medewerkers als mensen die er hiv-zorg kregen. De autoriteiten grepen corona aan om mensenrechten te schenden, en belemmeren daarbij de aidsbestrijding.
  • Door homohaat wordt het onze lokale collega's in Georgië moeilijk gemaakt om hun werk te doen. 
  • Ook in landen zoals Indonesië, Oeganda, Hongarije en Rusland zorgen conservatisme, anti-lhbti wetten en discriminatie ervoor dat aidsbestrijders hun werk niet goed kunnen doen. 

Laat van je horen 

Aidsfonds zorgt dat wereldwijd lokale aidsbestrijders mensen kunnen beschermen tegen hiv en aids. Ook wanneer overheden hun werk extra moeilijk maken. Help mee en teken de steunbetuiging. Je kunt ook een berichtje achterlaten voor onze helden zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.  

stop aids. uit liefde voor alle liefdes.

Sluiten

Aidsfonds gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. We gebruiken je gegevens om je per e-mail en social media op de hoogte te houden van deze campagne. Als je jouw telefoonnummer hebt ingevuld geef je toestemming om 1x gebeld te worden over hoe je nog meer kan bijdragen aan deze campagne. Als je dit niet op prijs stelt, kun je dat altijd aan ons laten weten door te e-mailen naar info@aidsfonds.nl. Meer weten? Lees ons Privacy statement.privacy

Aidsfonds       Condensatorweg 54       1014 AX Amsterdam       |       T: 020 - 62 62 669 (algemeen)       |       020 - 344 63 81 (donateurs) |       RSIN: 008649273

Donaties zijn vrijgesteld van belasting
Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, social media-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie